SML MX-Liigan motocrosskilpailut ajetaan Raumalla 27.-28.7.2024

25.7.2024

SML MX-Liiga on ehtinyt jo sarjan neljänteen osakilpailuun. Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan viikonloppuna Raumalla.
(Teksti: Turun Moottorikerhon tiedotus / Hellu Koivisto | Kuva: Xracing / Jani Hovi)

Tulevana viikonloppuna ajetaan SML MX-liigan neljäs osakilpailu Raumalla, Kuivassuon motocrossradalla. Kilpailun järjestävät yhteisvoimin Turun Moottorikerho ry sekä Rauman Seudun Moottorikerho ry. Kilpailijoiden kokonaismäärä on lähes 330, joten viikonlopusta tulee tapahtumantäyteinen.

Poikkeavat ajopäivät

Normaalisti lauantai on varattu kokonaisuudessaan veteraaneille ja aikuisharrastajille. Tällä kertaa tehtiin poikkeus, ja pyhitettiin lauantaipäivä kokonaan junioreille MX50-luokasta SM-nuorten luokkaan. Kilpailijoilla on myös mahdollisuus ajaa treenit perjantaina samalla radalla, missä kilpaillaan viikonloppuna. Sunnuntaina on junioreille lisäluokkia ja aikuisille TOP250-luokat, mitkä ovat tarkoitettu harrastajille sekä Suomen SM-tason kuskeille.

Lauantai on nuorisopäivä

Lauantai aloitetaan kello 9:00 harjoitus- ja aika-ajojen merkeissä. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 11:30.

MX50 on kaikkein nuorimpien kilpailijoiden luokka, jossa kilpailijat ovat iältään 5-8-vuotiaita ja pyörät ovat 50-kuutioisia kaksitahtisia. Kilpailijoita luokkaan on ilmoittautunut mukaan lauantaille 17 kpl. Ennakkosuosikkina kisaan starttaa Peetu Salokoski, joka on voittanut sarjan aiemmat osakilpailut. Oliver Asikainen on sarjassa toisena ja myös sarjakolmonen Leevi Kuulasvuo on mukana Raumalla. Edellä mainitusta triosta löytyy todennäköisesti myös Rauman osakilpailun voittaja, mutta kotiradallaan ajava Rauman Seudun Moottorikerhon Elias Pelamo tulee varmasti antamaan kovan haasteen.

MX65-luokassa on mukana 49 kilpailijaa. Mikke Lindström johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen ja on ehdottomasti kärkinimi myös Raumalla, toisena on Sami Oinonen ja kolmantena Aapo Ylimäki. Satakuntalaisia kuljettajia ei aivan sarjan kärkisijoilta löydy, mutta Turun Moottorikerhon Yamaha-kuljettaja Martti Kaurinkoski on parhaana "kotikilpailun" kuljettajana sijalla 17.

MX85B-luokkaan on ilmoittautunut 68 kuljettajaa. MX85B-sarjaa johtaa Helsingin Moottorikerhon Mauno Keskikallio, joka on voittanut kaikki sarjan aiemmat kilpailulähdöt. Toisena on Forssan Moottoriseuran Miska Laine ja kolmantena Ylä-Savon Moottorikerhon Leo Huuskonen. Laineen ja Huuskosen välillä on tiedossa tiukkaa kilvanajoa, sillä herrojen ero sarjataulukossa on vaivaisen yhden pisteen. Parhaana paikallisena kuljettajana kotikilpailuunsa saapuu Rauman Seudun Moottorikerhon Pietu
Suhonen sijalla 54. Turun Moottorikerhon lippua sarjassa kantaa kuudentena oleva Atte Laine.

Nuorten SM-luokkaan on ilmoittautunut 30 kilpailijaa. Sarjaa johtaa Saku Mansikkamäki, toisena Matias Miettinen ja kolmantena Santeri Oinonen. Nuorten SM -luokassa tullaan näkemään päivän kovinta vauhtia. Turun Moottorikerhon Aaro Menna on palannut alkukauden loukkaantumisen jäljiltä kilpailuihin ja hän kuuluu sarjan ehdottomiin kärkikuljettajiin. Mielenkiintoisena lisänä Raumalla nähdään kaksi viikkoa sitten Hollannissa 85-kuutioisten MM-kilpailussa viidenneksi sijoittunut Viktor Leppälä, joka tulee näin tekemään debyyttinsä isommalla pyörällä Raumalla. Satakuntalaisia kuljettajia mukana on useampia: Rauman Lassi Karru sekä Porin Topias Kontto ja Anton Agge.

Sunnuntaina ajetaan TOP250-luokka sekä junioreiden lisäluokat

Sunnuntai aloitetaan kello 8:15 harjoitus- ja aika-ajojen merkeissä. Ensimmäiset kisaerät käynnistyvät lauantain tapaan kello 11:30

Sunnuntaina ajetaan lisäluokkina MX50, MX65 ja MX85 -luokat. MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri tasoryhmässä, joista mielenkiintoisin on kovimpien A- ja B-ryhmien yhdistetty lähtö. Ennakkosuosikkina Raumalla kilpailee sarjassa kolmantena oleva ja MX2 SM-sarjan toista paikkaa miehittävä Turun Moottorikerhon Hermanni Koskinen. Raumalaisista TOP250 A-ryhmässä nähdään Leo Peltola. TOP250-luokan neljään tasoryhmään on ilmoittautunut yhteensä 83 kuljettajaa.

Kuivassuon motocrossrata sijaitsee osoitteessa Vuorenalhotie 144, Rauma.

Kilpailuihin on vapaa pääsy ja paikalla myös hyvät kahviopalvelut.