Trial-kuski Veikko palkinnoilla Virossa

6.8.2024

Riihimäkeläinen Veikko Lindsten (8) kävin perheen kanssa viime vuonna Tervakoskella tapahtumassa, jossa trialia esitteli, Tervakosken Moottorikerho. Isänsä Villen kanssa Veikko fiilisteli mopoja ja yhdessä he päättivät, josko hieman kokeilisivat sähkömopoa. Veikon mielestä laji oli ihan jees ja siitä se innostus sitten lähti.

Teksti: Sari Kiuru, Trial lajiryhmä. Kuvat: Ville Lindsten

Veikolle hankittiin oma Beta-mopo ja varusteet. Tänä vuonna Veikko on kiertänyt kisoja niin Suomessa kuin myös Virossa asti. Menestystä on hienosti tullut molemmissa maissa. Nokian SM-kisoissa Veikko selvitti koko kisan ilman yhtään virhepistettä ja kotiin viemiseksi oli jälleen pokaali ja onnellinen nuori kuski. Toissa viikon Nokian kisojen jälkeen oli viime viikonloppuna kilpailu Viron Vasalemmassa. Jälleen tuli hieno suoritus, kun Veikko nousi hopealle. Jaksot olivat haastavampia kuin Nokialla, mutta onnistumiset nostivat Veikon toiselle sijalle.

Asiantuntevasti nuori kuski tutustuu kisajaksoihin ja isän kanssa mietittävät yhdessä mistä kannattaisi ajaa. Veikko on nopeasti päässyt mukaan trial-yhteisöön ja asiantuntevasti osaa jo mopoaankin huoltaa yhdessä Ville-isän kanssa. Kotona palkinnoille on jo varattu kunniapaikka, ja saavutuksista kerrotaan hymyssä suin eteenpäin. Nuoren kuskin intoa on mukava seurata.

Veikko on hyvä esimerkki kuinka pienen kipinän kanssa voi alkaa harrastaa mukavaa lajia. Kaikki kiinnostuneet voivat tulla kokeilemaan lajia esimerkiksi Riihimäen Enduroseuran tai Tervakosken Moottorikerhon kautta.