Moottoriliiton kilpailijalisenssit vuodelle 2025 myydään Motti-palvelun kautta. Kilpailijalisenssin ostaminen onnistuu rekisteröitymällä Motin käyttäjäksi, kun kerho on lisännyt henkilön Motti-jäsenrekisteriin.
Kilpailijalisenssien vakuutuksen tuoteseloste vuodelle 2025 (PDF)
Kilpailijalisenssi ja Sporttiturva-vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00.
TIEDOTE 12.12.2024: SML:n vuoden 2025 lisenssin vakuutusosuuden mallissa uudistuksia
Moottoriliiton kilpailijalisenssikorttia ei enää toimiteta fyysisenä korttina. Kilpailijalisenssin voimassaolon voi todistaa Motti-palvelusta omista tiedoista sekä Motti-sovelluksesta. Tarvittaessa Moottoriliiton toimistolta on saatavissa kirjallinen todistus voimassaolevasta kilpailijalisenssistä (office@moottoriliitto.fi).
Kilpailijalisenssin hakijalla on mahdollisuus kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöitä saadakseen itselleen parhaiten sopivan vakuutustuotteen. Mikäli Moottoriliiton kilpailijalisenssiin liitetystä tapaturmavakuutuksesta halutaan hakea vapautusta, se voidaan tehdä lähettämällä Moottoriliittoon kilpailijan ja/tai vakuutusyhtiön täyttämä alla oleva liitelomake. Siinä vahvistetaan, että henkilöllä on voimassa Moottoriliiton vähimmäisvaatimusten mukainen tapaturmavakuutus.
Hakemuksen toimittamiselle ei ole asetettu määräaikaa vaan hakemukset käsitellään saapumisen jälkeen Moottoriliiton toimistolla. Hakemus toimitetaan ensisijaisesti sähköpostitse (vakuutukset@moottoriliitto.fi).
Huomioithan, että omalla vakuutuksella olevaa kilpailijalisenssiä ei voi ostaa suoraan Motista vaan kilpailijalisenssi tehdään voimaan toimistolta käsin vakuutusvapautuskäsittelyn jälkeen.
FIM:n ja FIM Europen lisenssijärjestelmän kautta ostettavissa lisensseissä on FIM:n oma lisävakuutusturva, jonka FIM velvoittaa. FIM kertoo vakuutusturvasta omassa tiedotteessaan.
Kansallisen kertalisenssin voi lunastaa Motti-järjestelmästä kaikkiin Suomessa Moottoriliiton kilpailuluvalla järjestettäviin kilpailuihin. Kertalisenssi hankitaan kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä eli se ei ole erikseen valittavissa lisenssikaupassa. Kansallinen kertalisenssi on voimassa siinä tapahtumassa, jota varten se on myönnetty. Kansallinen kertalisenssi on siten kilpailukohtainen eli yksi lisenssi jokaista kilpailua/Moottoriliiton kilpailulupanumeroa kohden. Kaksipäiväisissä kilpailuissa, joissa ajetaan kaksi eri kilpailua (esim. osakilpailut I ja II), ja joissa kilpailuihin on myönnetty kaksi eri kilpailulupanumeroa, kumpaankin kilpailuun on hankittava erillinen kansallinen kertalisenssi.
Kertalisenssien omavastuu on 200 €, pois lukien Nuorten kertalisenssi (100 €).
Moottoriliiton ja OP-Pohjolan Sporttiturvavakuutuksesta (06-21632) ja Kertalisenssivakuutuksesta (06-221632) solmiman sopimuksen mukaan sopimuksessa ei sovelleta vakuutusehtojen kohdan 3 osaa: Urheilulisenssivakuutuksesta ei korvata tapaturmia, jotka kuuluu korvata liikennevakuutuslain nojalla.
Kertalisenssien tuoteseloste 2025 (pdf, 92 kB)
Kertalisenssien koontilomake 2025, kilpailun järjestäjälle (xlsx, 13 kB)
Kertalisenssien koontilomake 2025, kilpailun järjestäjälle (pdf, 68 kB)
Kilpailijan tapaturmavakuutus on pakollinen ja se merkitään kilpailijalisenssiin sen myöntämisen yhteydessä. Tapaturmavakuutus kattaa myös lajille kuuluvan harjoittelun. Jotta kilpailijalisenssi myönnetään ja jotta vakuutus on voimassa, kilpailijan tulee olla jonkun Moottoriliiton jäsenkerhon tai -seuran jäsen. Tämä koskee kaikkia kilpailijalisenssejä. Kalenterivuoden aikana kilpailija voi edustaa vain yhtä jäsenkerhoa eli kilpailijalisenssi voi olla vain yhden jäsenkerhon nimissä.
Alaikärajat kilpailijoille löytyvät Urheilusäännöstöstä lajeittain. Yläikärajaa ei enää ole. Kaikki alle 16-vuotiaat kilpailijat ottavat nuorisourheilulisenssin lajista tai luokasta riippumatta.
Liikennevakuutus rekisteröimättömiin Motocross-, Trial- ja Enduro-moottoripyöriin
Liikennevakuutus on saatavissa eri vakuutusyhtiöistä rekisteröimättömiin Motocross- ja Trial-moottoripyöriin sekä tapauskohtaisesti soveltuen myös rekisteröimättömiin Enduro-moottoripyöriin. Vakuutusmaksu on erikoistariffoitu.
Liikennevakuuttaminen perustuu liikennevakuutuslakiin ja LVK:n tekemään tulkintaan laista. Harrastajan on tärkeää selvittää vakuutukseen liittyvät asiat ja korvaavuus oman liikennevakuutusyhtiön kanssa.
LVK:n linjaus rekisteröimättömien ajoneuvojen liikennevakuuttamisesta (pdf, 73 kB)
Erillisiä kilpailijalisenssikortteja ei enää toimiteta. Tarvittaessa voit todistaa kilpailijalisenssin voimassaolon Motti-sovelluksen kautta tai pyytämällä todistuksen voimassa olevasta kilpailijalisenssiltä Moottoriliiton toimistolta (office@moottoriliitto.fi).
MM, World Cup: FIM:n kilpailijalisenssi (vuosi/kerta) + Moottoriliiton kansainvälinen kilpailijalisenssi
Kansainväliset: Moottoriliiton kansainvälinen kilpailijalisenssi
EM: FIM Europen kilpailijalisenssi (vuosi / kerta) + Moottoriliiton kansainvälinen kilpailijalisenssi
Kansainväliset: Moottoriliiton kansainvälinen kilpailijalisenssi
Moottoriliiton kansainvälinen kilpailijalisenssi tai FIM:n jäsenliittojen KV-lisenssi tai kansallinen kertalisenssi (Suomessa).
Enduro- ja Trial-kilpailuissa, joissa käytetään yleisiä teitä, kilpailijalla tulee olla voimassa oleva moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti kilpailijalisenssin lisäksi. Harjoittelulupa ei kelpaa.
Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun
Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7–23) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.
Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.
Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.
Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa.
Vahingon sattuessa katso toimintaohjeet Vahinkoavusta, josta löytyy aina ajan tasalla olevat ohjeet.
SUEKin Puhtaasti paras ja Reilusti paras -verkkokoulutukset on tarkoitettu kaikille urheilijoille, valmentajille, huoltajille ja urheilun parissa toimiville. Koulutuksen voi suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaan ja koulutuksen suorittajalle toimitetaan stipendi todistukseksi hyväksytystä koulutuksesta.
Käy päivittämässä oma tietosi antidoping- ja kilpailumanipulaatioasioissa!
Kilpailijanumerot varataan Motissa. Ennen kauden alkua ilmoitetaan erikseen, milloin kilpailijanumerot on varattavissa seuraavalle kaudelle.
Motti-sovellus on saatavissa sovelluskaupoista sekä Android- että iOS-puhelimille. Sovelluksella voi hankkia kilpailijalisenssin, ilmoittautua kilpailuihin sekä päivittää omia yhteystietoja. Muut Motin toiminnot ovat käytettävissä toistaiseksi vain selainversiossa.