Enduroa EM-tasolla - Enduron EM-osakilpailun 17.-18.8.2024

13.8.2024

Sipoon Moottorikerho juhlistaa 70-vuotista taivaltaan järjestämällä enduron EM-osakilpailun. Kilpailuviikonloppu on neliosaisen sarjan kolmas.

Teksti: SiMK tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Xracing / Jani Hovi

Kuvatekstiehdotus: Roni Kytönen lähtee Sipooseen haastamaan EM-sarjan vakiokiertäjät

Sipoon Moottorikerho sai kunnian järjestää kauden kolmannen enduron EM-sarjan kisaviikonlopun. EM-kisat ovat kaksipäiväisiä ja kummaltakin päivältä saa erilliset EM-pisteet. Näin kilpailijoilla on siis takanaan jo neljä kilpailua. Samalla ajetaan kumpanakin päivänä myös SM-pisteistä, kun vuorossa ovat kauden seitsemäs ja kahdeksas SM-osakilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 158 kilpailijaa, joista 110 ajaa EM-pisteistä.

Huippunimet mukana

Mukana on todella nimekäs eurooppalaisten kuljettajien joukko. Lisäksi mukana ovat kaikki Suomen tämän hetken parhaat endurokuljettajat.

E1-luokassa ennakkosuosikki on Davide Soreca. Hän on voittanut kaikki aiemmat neljä kisapäivää, mutta voittaako myös Sipoossa jää nähtäväksi. Kun mukaan lähtevät Roni Kytönen, Hermanni Haljala ja Eero Remes, saa Soreca todella näyttää parasta osaamistaan.

E2-luokan pistejohtaja Andrea Verona ei ole kisassa mukana, mutta pistekakkonen Daniel Mundell on. Hän saa varmasti kuitenkin tiukan vastuksen suomalaiskaksikosta Eemil Pohjola ja Peetu Juupaluoma.

E3-luokkaa johtaa maksimipistein Anthony Geslin. Neljä kisaa, neljä voittoa. Olisiko paremmin crossipuolelta tutusta Rene Rannikosta Geslinin uhkaajaksi?

Seniorluokkaa on dominoinut jo vuosikaudet Maurizio Micheluz. Hän on pistejohdossa puhtaalla neljän voiton sarjalla. Suomalaisista Juha Puotsaari on sarjassa neljäntenä ja Mika Paavola viidentenä. Hyviä pisteitä lähtevät jahtaamaan myös Janne Rantanen ja Janne Mukkala. Luokan yllätysnimenä saattaa olla useamman MM-mitalin aikanaan saalistanut Marko Tarkkala.

Naiset ja juniorit

Naisten luokassa mukana on koko sarjan kärkijoukko Tanja Schlosserin johdolla. Tuohon joukkoon lähtee ainoana suomalaisedustajana kiilaa iskemään Viivi-Maria Mäkinen.

Junior1-luokan pistejohtajana Sipooseen tulee Killian Lunier. Ranskalainen on ajanut kolme voittoa ja kakkossijan, joten vauhti on varmasti kohdallaan. Tuota vauhtia lähtevät mittaamaan pisteissä kuudentena oleva Tiitus Enjala sekä Pyry Juupaluoma ja crossiradoilla hyvää tulosta tehnyt Kimi Koskinen, joka pääsee nyt esiintymään kotimaastoissaan.

Junior2-luokassa Matej Skuta on se mies, jonka kukistamisesta muut haaveilevat. Vaikeaa se on, mutta hyvä haastaja Skutalle on pisteissä neljäntenä oleva Samuli Puhakainen. Myös Niko Puotsaaren otteita kannattaa seurata.

Youth-luokan kärkinimi on Riccardo Pasquato. Lisäpisteitä haluaa myös sarjassa kymmenentenä oleva Juho Ahokas.

EM-luokat edellä

Kilpailun lähtöjärjestys on hieman normaalista poikkeava, sillä ensin reitille lähtevät kaikki EM-luokissa ajavat kilpailijat. Tämän jälkeen matkaan pääsevät muut kilpailijat. Koska suurin osa SM-pisteistä ajavista kuljettajista ajaa myös EM-pisteistä, sotkee tämä hieman SM-kisan seuraamista, sillä he pääsevät reitille EM-sääntöjen mukaisesti, eli melkoisesti aiemmin kuin pelkästään SM-pisteistä ajavat kuljettajat.

Helppo seurata

Kilpailureitillä on pituutta 53 kilometriä ja se kierretään kolmeen kertaan. Kilpailukeskus sijaitsee Sipoon motocrossradalla ja kilpailun seuraaminen on todella helppoa. Päivän aikana ei tarvitse poistua alueelta lainkaan, sillä aivan kilpailukeskuksen lähituntumassa ajetaan kolmen ja puolen kilometrin pituinen crossitesti sekä viiden kilometrin pituinen endurotesti. Nämä maastokokeet ovat tuttuja aiemmilta vuosilta. Extremetesti on sen sijaan kaikille uusi ja se sijaitsee hieman kauempana, Kulloon kivimurskaamon alueella. Testillä on pituutta kolme kilometriä. Kilpailu käynnistyy kumpanakin päivänä kello 9.00 ja maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat kello 16.00 aikoihin. Kilpailualueelle on vapaa sisäänpääsy. Kilpailualueella on hyvät kahviopalvelut ja lounasmahdollisuus. 

Kilpailuun on yleisölle vapaa pääsy.

Kilpailun järjestäjä ja lisätiedot:

Sipoon Moottorikerho ry

Öljytie 618

04130 Sipoo

Yhteydenotot office@emenduro.fi

https://simk.fi

https://emenduro.fi

Lehdistön akkreditointi Sipoon Moottorikerhon toimistossa

Enduron EM-osakilpailun 17.-18.8.2024

EM-sarjan kotisivu

Osallistujalista

EM-pistetilanne ennen Suomen osakilpailua