Haljala kaksijakoisissa fiiliksissä Walesin MM-enduron puitteista

2.8.2024

Hermanni Haljala yllättyi näkemästään, kun hän tutustui kävellen enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan tämän viikon osakilpailujen maastoihin Walesissa. Viime viikonloppuna ajamansa Ison-Britannian mestaruussarjan voitot antavat mukavaa pohjaa MM-koitokseen.

Teksti: Hermanni Haljalan tiedotus. Kuva: EnTrophy Enduro Racing Team.

Maailmanmestaruussarjassa on nyt edessä kauden toiseksi viimeinen viikonloppu. Sarjan 11:s ja 12:s osakilpailu järjestetään Ison-Britannian Walesissa, Rhayaderissa, perjantaista sunnuntaihin. E1-luokan MM-pisteissä kymmenentenä oleva Haljala ajoi viime viikonloppuna luokkavoittoihin saarivaltion mestaruussarjassa nimenomaan Walesissa. Jämsäläinen sai siten hienot ennakkotreenit, mutta maastollisesti tällä viikolla ei olekaan suomalaisia ”suosivia” olosuhteita. Lauantainen MM-osakilpailu käynnistyy tuttuun tapaan perjantai-illan supertestillä. Lauantain ja sunnuntain osakilpailut sisältävät usean kerran ajettavat crossi-, enduro- ja extremetestit.

- Vähän olen jopa pettynyt siihen nähden, mitä odotin. Ajattelin täällä olevan tosi makeaa, perinteistä englantilaista reittiä. Se tarkoittaisi teknistä metsäpolkua, juuria, vähän suomalaisillekin hyödyksi olevaa pohjaa. Mutta täällä onkin italialaisia ja keskieurooppalaisia hyödyttävää maastoa siten, että on todella nopeavauhtista pätkää. Endurotestikin on pelkkää vuoristotietä, missä on shikaaneja hidastukseksi, eli sellaista, mitä ajetaan Keski-Euroopassa. Extremetestillä ei ole oikeastaan mitään vaikeaa kuin muutama pehmeä kohta. Muuten se on aika kovaa loikottamista, Italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin Haljala kuvaili torstaina.

- Reitti on silti makea ja tulee varmasti hauska kilpailu. On tulossa tosi paljon porukkaa katsomaan ja täällä on tehty huippujärjestelyt. Luvassa on iso tapahtuma, varmaan isoin, mitä olen MM-sarjassa nähnyt. Joka pätkällä on jo nyt ravintola- ja juomateltat avoinna. Lisäksi varikolla on monta ravintolakojua. Puitteet on tehty viimeisen päälle.

Espanjalainen Josep Garcia johtaa niukasti E1-luokan MM-sarjaa ennen britti Steve Holcombea. Kaksikko on hallinnut kautta mielinmäärin. Ranskalainen Zachary Pichon on kolmantena. Haljalan edessä pisteissä yhdeksäntenä on Roni Kytönen.

- Lähden kisaan hyvillä mielin ja koitan tehdä hyvää tulosta. Toivottavasti vältyn tällä kertaa tekniikkamurheilta, jolloin kisa varmasti sujuu. Kokonaisuutena on hyvä meininki ja fiilis, vaikka olen vähän pettynyt reittiin. Tulee silti varmaan hyvä kisa, jossa saan nauttia ajamisesta.

Haljalan ja Kytösen ohella suomalaiskuljettajia on Walesin maastoissa mukana junioreiden sarjoissa. J2-luokassa kilpailee Samuli Puhakainen ja Youth-luokassa Tiitus Enjala sekä Juho Ahokas.

E1-luokka, MM-pistetilanne 10/14-osakilpailu:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 188 pistettä
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, 182p.
3. Zachary Pichon, FRA, Sherco, 138p.
...9. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 78p.
...10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 53p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot:
www.endurogp.com/2024-results

Hermanni Haljala
hermannihaljala.com
www.facebook.com/Haljala
www.instagram.com/hermanni_haljala

EnTrophy Enduro Racing Team
www.entrophymotorbike.com/enduro-team
www.facebook.com/Entrophyenduroracing
www.instagram.com/entrophyenduroracing

Enduron MM-sarja
www.endurogp.com

Enduron MM-kilpailukalenteri 2024
5.-7.4.2024 Portugali
12.-14.4.2024 Portugali
10.-12.5.2024 Romania
21.-23.6.2024 Italia
12.-14.7.2024 Slovakia
2.-4.8.2024 Wales (Iso-Britannia)
13.-15.9.2024 Ranska

Lisätiedot
Hermanni Haljala
p. 0400 276 766
hermanni@haljala.fi