Haljalalle tarjolla hellettä ja mutaa Slovakian MM-endurossa

12.7.2024

Jyrkät vuorenrinteet kutsuvat enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan kuljettajia ja siten myös Hermanni Haljalaa, kun kauden viides osakilpailuviikonloppu on edessä Slovakiassa. Jämsäläinen ennakoi luvassa olevan maastollisesti poikkeuksellinen koitos aiempiin osakilpailuihin verrattuna.

Teksti: Hermanni Haljalan tiedotus. Kuva: EnTrophy Enduro Racing Team.

Haljala on tuttuun tapaansa tutustunut kaikkiin maastokokeisiin kävelemällä ne läpi ennen kuin Slovakiassa suunnataan enduropyörillä maastoon kilpailumielessä. Maan aikalailla itäosassa, Gelnicassa, järjestetään MM-kauden yhdeksäs ja kymmenes osakilpailu tällä viikolla. Perjantaina illalla ajetaan supertesti, jonka tulokset huomioidaan lauantain osakilpailussa. Sunnuntaina taistellaan viikon toisista pisteistä. Hermanni Haljala on E1-luokan MM-sarjassa kymmenentenä. Viimeksi juhannussunnuntaina Italiassa hän ajoi kauden parhaaksi tuloksekseen kahdeksannen sijan.

- Edeltäviin MM-osakisoihin verrattuna nyt on varmaan tulossa todella tekninen kilpailu. Endurotesti on kunnon endurotesti. Mennään vuorella ylä- ja alamäkiä tosi paljon, on jyrkkiä ja teknisiä paikkoja runsaasti. Samoin crossitesti on enemmän ehkä endurotestityyppinen. On vain muutama mutka pellolla, mutta sitten mennään metsässä. Myös se on tekninen pätkä, kuten on extremetestikin. On varmasti tulossa aivan erilainen kilpailu kuin edeltävät kisat tällä kaudella, italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin Haljala ennustaa.

- Vaikka on aika kova helle, koko ajan yli 30 astetta, on metsä aivan märkä ja mutainen. Varmaan ollut kovia sateita aiemmin. Lähden kisaan hyvillä mielin ja tekemään taas omaa parastani. Koitetaan jatkaa nousujohteista kautta. Lähden nauttimaan Slovakian endurosta.

Espanjalainen Josep Garcia johtaa E1-luokan MM-sarjaa ennen britti Steve Holcombea. Kaksikko on hallinnut luokan osakilpailuja varsin suvereenisti tällä kaudella. Roni Kytönen on E1-luokassa yhdeksäntenä, ja Haljalan tavoin vauhdissa Slovakiassa.

Garcia on ykkösenä myös kolmen pääluokan yhteisessä EnduroGP-luokassa. Suomalaisilla on vielä pistetili avaamatta.

Suomalaisjunioreista Samuli Puhakainen nähdään Slovakian maastoissa, minne hän suuntaa J2-luokan MM-sarjan viidenneltä paikalta. Myös Youth-luokan MM-pisteissä 14:tenä oleva Tiitus Enjala ja 25:tenä oleva Juho Ahokas ovat mukana.

E1-luokka, MM-pistetilanne 8/14-osakilpailu:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 151 pistettä
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, 145p.
3. Zachary Pichon, FRA, Sherco, 112p.
...9. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 58p.
...10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 45p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot:
www.endurogp.com/2024-results

Hermanni Haljala
hermannihaljala.com
www.facebook.com/Haljala
www.instagram.com/hermanni_haljala

EnTrophy Enduro Racing Team
www.entrophymotorbike.com/enduro-team
www.facebook.com/Entrophyenduroracing
www.instagram.com/entrophyenduroracing

Enduron MM-sarja
www.endurogp.com
Tulokset ja sarjataulukot:
www.endurogp.com/2024-results

Enduron MM-kilpailukalenteri 2024
5.-7.4.2024 Portugali
12.-14.4.2024 Portugali
10.-12.5.2024 Romania
21.-23.6.2024 Italia
12.-14.7.2024 Slovakia
2.-4.8.2024 Wales (Iso-Britannia)
13.-15.9.2024 Ranska

Lisätiedot
Hermanni Haljala
p. 0400 276 766
hermanni@haljala.fi