Hämeen supermoto SM kisattiin Kaanaassa 15.-16.6.2024

18.6.2024

Supermoton SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Tampereen Kaanaassa Hämeen Moottorikerhon isännöimänä. Lämmin ja poutainen keli tarjosi tapahtumalle hyvät puitteet. Soraosuuden näkyvyyttä haittasi pöly, kun kastelua ei saatu järjestettyä yrityksestä huolimatta.

Teksti ja kuvat: Jari Heinilä SML-tiedotus

100-kierroksen kilpailijat valmistautuvat LeMans-tyylin lähtöön

S1-luokan hallintaa jatkoi viime vuoden tapaan Hyvinkään Eemeli Åstedt voittamalla molemmat erät. Eemeli johtaa myös sarjaa puhtaalla voittosarjalla. Antti Soitiala tarjosi etenkin toisessa erässä kovan vastuksen käyden jo hetken kärjessä. Tuloksena sijat 2 ja 3. Antin kaaduttua korjasi kakkoserän hopeasijan Ossi Rantala. Viron Aksel Pärtelpoeg nousi ykköserän kolmannelle pallille.

Kolmessa muussa luokassa on ykköspaikan saavuttanut toistaiseksi aina sama taituri. S4-luokkaa hallitsee Niko Heikkala, S4-junioreita Jerry Miikki ja S2-luokassa voittamaton on ollut Toni Paakkinen. Kaikilla neljästä erävoitosta puhtaat 100 pistettä. Tulokset löytyvät osoitteesta tulosarkisto.fi.

Sunnuntaina testattiin uuden 50 ja 100 kierroksen joukkuekisan toimivuutta. Ideana on luoda matalan kynnyksen kilpailu melko vapailla säännöillä ja kalustolla. Nyt mukana oli sekä supermoto- että mopojoukkueita kahden hengen tiimeissä. Juniorit ajavat 50 kierrosta ja aikuiset 100. Historiaakin tehtiin, kun paremmin endurosta ja crosscountrysta tuttu Justiina Koivisto osallistui ensimmäisenä naisena Suomessa supermoto kilpailuun. Lisää naisenergiaa toi mopotiimissä kilpaillut Minka Pummila sekä junioreissa ajanut Iina Suikkanen. Ajatusta uudessa formaatissa on, ja toivottavasti seuraavalla kerralla viivalla on vähintään tuplasti joukkueita.

S1-lähdössä 116 Ossi Rantala, 34 Antti Soitiala ja 2 Eemeli Åstedt

Latelasta tuttu Tuomas Harhala on aktiivinen supermoton harrastaja

Justiina Koivisto ja jälkikasvu