Kymiring Circuit Racing SM-osakilpailu

13.8.2024

Perjantain treenipäivä päästiin ajamaan lähes kokonaan kuivalla radalla, mutta lauantai olikin sitten hyvin sateinen päivä.

Teksti: Kallio Racing tiedote. Kuvat: Harjukuvat

Superbike-luokka ajoi sekä aika-ajot, että kisan märällä radalla. Kisan aikaan vettä tuli hyvinkin rankasti. Niko sai hyvän lähdön ja pysyi hienosti kärjen mukana koko kisan ajan, maaliin sijalla 2. Aleksi sai myös hyvän lähdön ja 7.sija oli oikein hyvä tulos tähän sadekisaan.

Niko Lehtiranta:

Kymiring kisaviikonloppu paketissa. Perjantain harjoituspäivänä oli ainoastaan 6x15min treeniä ja meillä oli paljon asioita, joita piti päästä pyörässä testaamaan. Näistäkin seteistä vielä peruuntui yksi, radalla olleen öljyn vuoksi. Perjantaina pitkä ilta pyörän kanssa hommia ja lauantaina suoraan märkään aika-ajoon ja sieltä sijoitus kakkoseksi.

Kisa ajettiinkin sitten rajummassa sateessa. Sijoitus vaihteli 2-4 välillä. Tapahtumarikkaan kisan jälkeen upeasti maalissa toisena!

Erittäin isot kiitokset Kallio Racing, mekaanikot ja taustajoukot!

Aleksi Hyvärinen:

Perjantain treenipäivä meni hakiessa oikeenlaista tuntumaa radasta. Lauantain aika-ajo ja kisa päästiinkin ajamaan märässä kelissä. Aika-ajo jäi lyhyeksi renkaiden vaihdon takia, josta sija 12. Kisassa sain kohtuullisen startin. Tyytyväinen omaan tulokseen, sijoitus 7. Botniaringille lähetään tavoittelemaan samanlaista tasaista kisaa. Iso kiitos tiimille ja kaikille mukana olleille!

Superstock600 aika-ajot päästiin vielä ajamaan kuivalla radalla, mutta kisaamaan mentiin sadekuuron jälkeen, kuivuvalle radalle. Osittain märkä/kuivuva rata toi oman hankaluuden rengasvalinnalle ja sille, miten kuljettaja pystyy luottamaan radan tuomaan pitoon näissä olosuhteissa. Rasmus maaliin sijalla 5.

Rasmus Nurmi:

Perjantain treenit (5 x 15 min.) saatiin käyntiin hyvin. Pyörä tuntui melko hyvältä heti, pieniä säätö muutoksia tehtiin, kierrosaika myös parani. Sitten kolmannessa treenissä sattui pieni virhe radan oikealle kääntyvässä pimeässä mutkassa ja menin nurin. Onneksi ei käynyt pahemmin ja pyörä saatiin nopeasti takaisin ajokuntoon, itselle onneksi ei käynyt mitään.

Lauantain aika-ajoihin lähdin hyvillä mielin ja tiesin, että pystyn perjantain aikaa vielä parantamaan. Aika myös parani, mutta siitä huolimatta aika riitti vasta viidenteen ruutuun. Meitä oli viisi kuljettajaa sekunnin sisään.

Kilpailuun lähdettäessä rata oli vielä kostea, mutta kuivumaan päin. Rengas valinta osoittautui vääräksi, kun lähdin sadekelin renkailla matkaan. Rata kuivui todella nopeasti ja ajaminen oli todella vaikeaa, koska sadekelinrengas alkoi sulamaan alle. Ei kovin hyvä viikonloppu. Sain kuitenkin ajettua maaliin viidentenä ja kerättyä arvokkaita SM-pisteitä. Johdan sarjaa 10 pisteellä.

Suuret kiitokset tiimille, kisajärjestäjille, yhteistyökumppaneille, kannustajille ja teille erityisesti, jotka olitte paikan päällä runsain joukoin kannustamassa!

SM-sarjan viimeinen osakilpailu Botniaringillä 24.8-25.8.2024.