Kytönen Sipoon EM-enduron avauspäivän voittoon

17.8.2024

Roni Kytönen kaasutteli Sipoon EM-enduron lauantain kisapäivän yleiskilpailun voittoon. Päivä oli muutenkin suomalaisittain onnistunut.

Teksti: SiMK tiedotus. Kuvat: Jani Hovi / Xracing

Roni Kytönen

Kauden kolmannen EM-enduron avauspäivä kaasuteltiin tänään Sipoossa. Puolipilvisestä kisapäivästä muodostuikin monille kuljettajille todella rankka, sillä haastavat siirtymät söivät kuljettajien voimat.

Päivä käynnistyi suomalaisittain hyvin, kun Roni Kytönen kellotti pohja-ajat kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle yleiskilpailussa. Kytönen jatkoi hienoa menoa aina viimeiselle maastokokeelle asti ja kilpailua 40 sekunnin erolla. Viimeisellä maastokokeella Kytönen teki kuitenkin ison virheen. Kaikeksi onneksi Kytösen johtomarginaali oli iso ennen tuota ja lopulta Kytösen voittomarginaali oli 22 sekuntia.

- Taisi olla pätkän toinen kurvi, kun ajoin sen hieman pitkäksi ja lensin tangon yli. Siinä rytäkässä tankoni ja etupyöräni väliin meni puu ja jouduin riuhtomaan pyörää siitä irti. Mutta onneksi tuo tilanne ei ratkaissut voittoa. Muuten päivä meni todella hyvin ja olen ajooni tyytyväinen. Reitti oli kyllä rankka ja kisapäivä oli täysin verrattavissa MM-kisaan, Kytönen kertoi.

Yleiskilpailussa kaksi seuraavaa sijaa menivät Ranskaan. Anthony Geslin oli toinen ja Diego Haution kolmas. Iso-Britannian Alex Walton oli neljäs ja Davide Soreca viides.

Kytösen jälkeen suomalaisista parasta vauhtia piti Eemil Pohjola. Pohjola oli yleiskilpailussa kuudes ja samalla E2-luokassa kakkonen.

Junioreissa luokkavoitto

Kisaradoille paluun tehnyt Pyry Juupaluoma oli tänään myös todella hienossa vauhdissa. Juupaluoma oli yleiskilpailussa kahdeksas ja ajoi samalla junioreiden J1-luokan voittoon. Tiitus Enjala kaasutteli myös hyvin ja oli J1-luokassa kolmas. Youth-luokassa saatiin myös suomalaisia palkintokorokkeelle, kun Juho Ahokas ajoi hienosti kolmanneksi.

Veteraanien Senior-luokassa tuli myös suomalaismenestystä, kun Marko Tarkkala ajoi luokassa toiseksi. Mika Karma ajoi luokassa kolmanneksi.

Naisten luokka oli AT-minuuttien sävyttämä. Kovan taistelun jälkeen luokan meni Tsekin Zuzana Ungerille, jolle hienosti kaasutellut Viivi-Maria Mäkinen jäi 53 sekuntia, ollen luokan kakkonen.

Pyry Juupaluoma

Viivi-Maria Mäkinen

Yleiskilpailun tulokset:

Roni Kytönen, Suomi                                       53:01

Anthony Geslin, Ranska                                +00:22

Diego Haution, Ranska                                  +00:33

Alex Walton, Iso-Britannia                            +00:43

Davide Soreca, Italia                                        +00:49

Eemil Pohjola, Suomi                                      +01:04

Daniel Mundell, Iso-Britannia                    +01:05

Pyry Juupaluoma, Suomi                              +01:16

Peetu Juupaluoma, Suomi                           +01:35

Damiaens Dietger, Belgia                             +01:40           

Täydelliset tulokset: https://kalkku.fi/tulokset/24/en/72/

Kilpailun järjestäjä ja lisätiedot:

Sipoon Moottorikerho ry

Öljytie 618

04130 Sipoo

yhteydenotot office@emenduro.fi

https://simk.fi

https://emenduro.fi

Lehdistön akkreditointi Sipoon Moottorikerhon toimistossa.

EM-sarjan kotisivu