Mäntylä voitti naisten luokan molemmat erät SM-motocrossin kauden päätöskisassa Orimattilassa

16.9.2024

Motocrossin kauden viimeinen SM-sarjan osakilpailu ajettiin sunnuntaina Orimattilassa. Kosteassa kelissä ajettuun kilpailuun Melissa lähti tavoittelemaan jälleen kahta erävoittoa.

Teksti: Melissa Mäntylä tiedotus. Kuva: KH sportphotos

Aika-ajojen käynnistyttyä alkoi myös vesisade. Melissan ensimmäinen nopean kierroksen yritys ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toinen yritys onnistui paremmin ja Melissalle nopein kierros noin 5,5 sekunnin erolla kakkoseen Janette Mieloseen. Kisaerät saatiin ajaa sateettomassa kelissä, mutta rata alkoi olla paikoin haastavassa kunnossa. Ensimmäisen erän lähdössä Melissa oli ensimmäisessä mutkassa toisena, mutta nousi heti toisessa mutkassa kärkeen ja ajoi varmalla ajolla maaliin ykkösenä selvällä erolla ennen Hanna Mertsalmea.

Toisessa erässä Melissa otti kärkipaikan heti lähdössä Mielosen ollessa toisena. Mielonen antoi hyvän vastuksen muutaman kierroksen ajan, jonka jälkeen Melissa alkoi kasvattamaan eroa. Melissa voitti myös toisen erän ja eroa Mieloseen tuli lopulta noin 30 sekuntia.

Näin SM-motocrossin kausi on saatu päätökseen ja Melissa oli lopputuloksissa toisena. Melissa voitti kaikki kauden kisaerät, joissa oli mukana. Karkkilan kisan jäi väliin samaan aikaan ajetun Saksan viimeisen EM-sarjan osakilpailun takia. Naisten EM-motocrossin tuloksissa Melissa saavuttikin oman luokan (EMX WOMEN 125) historiallisen hopeamitalin.

Melissa:

”Aamun aika-ajot ajettiin vesisateessa, eikä ensimmäinen nopean kierroksen yritys ei oikein onnistunut. Ajoin heti perään toisen nopean ja sain kohtuu hyvän kierroksen, joka oli riittävä paalupaikalle. Ekan erän lähdössä olin ekassa mutkassa toisena, mutta pääsin heti toisessa mutkassa sisälinjalta kärkeen ja ajoin maaliin ykkösenä. Tokan erän lähtö onnistui hyvin ja otin ”holet”. Mielosen kanssa oli hyvää kilvanajoa pari kierrosta, jonka jälkeen alkoi syntymään eroa. Rata meni päivän aikana kohtuullisen haastavaan kuntoon, mutta koitin ajaa varmasti maaliin, ja siinä onnistuinkin. Kausi meni kokonaisuudessaan tosi hyvin. Päätavoite kaudella oli EM sarjassa ja sieltä varmistui EM hopea heinäkuun puolessa välissä. Todella iso kiitos kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille, ilman teidän tukea tämä ei olisi mahdollista!”