Melissa Mäntylä voittoon SM-motocrossin Alavuden osakilpailussa

26.8.2024

Viikonloppuna ajettiin Alavuden perinteikkäällä isoja korkeuseroja sisältävällä radalla motocrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu. Melissa Mäntylä lähti tavoittelemaan voittoa edellisen Karkkilan SM-sarjan kilpailun jäätyä väliin samaan aikaan ajetun viimeisen Saksan EM-sarjan osakilpailun takia.

Teksti: Melissa Mäntylä tiedotus. Kuva: XRacing

Päivä käynnistyi aika-ajoilla, jossa Melissa ajoi selkeällä erolla nopeimman ajan. Ensimmäisen kilpailuerän lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Melissa oli ensimmäisten mutkien jälkeen kolmantena. Ensimmäisen kierroksen aikana Melissa otti kärkipaikan, eikä luopunut siitä ja ajoi selkeään erävoittoon.

Toisen erän lähtö onnistui hyvin ja Melissa otti johtopaikan heti lähdöstä. Melissa alkoi tehdä heti eroa toisena ajaneeseen Janette Mieloseen. Kierroksella ohitettavat sekä erän puolessa välissä alkanut vesisade aiheuttivat paikoin pieniä haasteita, mutta Melissa ajoin voittoon myös toisessa erässä. Näin ollen Melissa keräsi täyden pistepotin Alavudelta. Seuraava SM sarjan osakilpailu ajetaan Heinolassa 8.9.

Melissa:

”Viikonloppu meni tuloksellisesti hyvin. Aika-ajoissa sain ajettua hyvän kierrosajan, vaikka ei puhdasta kierrosta tullutkaan. Ekan erän lähtö ei onnistunut, mutta onnistuin nousemaan ekan kierroksen aikana kärkeen ja maaliin voittajana ilman suurempaa puristusta. Tokassa erässä lähti puomilta hyvin ja otin ”holet”. Ajo kulki ihan hyvin, vaikka rata alkoi olemaan haastavassa kunnossa monesta paikkaa. Erän lopussa oli pieni kisatilanne kierroksella ohitettavan kanssa, mutta onneksi ero kakkoseen oli jo niin iso, että ei suurempaa paniikkia ja maaliin ykkösenä”