Motocross lajiryhmä tiedottaa 5.9.2024

5.9.2024

TOP250-luokan ryhmäjaoista

TOP250-kisoissa on tälläkin kaudella valitettavan paljon nähty tapauksia, että ilmoittaudutaan tahallaan alempaan ryhmään kuin kuuluisi ja räikeimmissä tapauksissa ajetaan tahallaan aika-ajot hiljaa, jotta ei nostettaisi seuraavaan luokkaan. Tälläinen toiminta pilaa koko TOP250-systeemin ja aiheuttaa paljon ylimääräistä vaivaa kisanjärjestäjälle, valvojalle ja lajiryhmälle.

Tulevan viikonlopun Heinolan kisassa on 50 kuljettajaa ilmoittaunut D-ryhmään ja 40 kuljettajaa C-ryhmään kun taas A-ryhmään on ilmoittaunut vain 11 kuskia ja B-ryhmään 19 kuskia. Tämä tarkoittaa, että luvassa on nostoja jo ennen harjoituksia ja lisää harjoitusten jälkeen jotta saadaan mahdollisimman tasakokoiset ja -vauhtiset ryhmät. Parasta olisi, että jos tietoisesti liian hitaaseen ryhmään ilmoittauneet pyytäisivät itse nostoa seuraavaan luokkaan. Loppukauden kisoissa tullaan myös kiinnittämään huomiota mahdolliseen tahalliseen aika-ajotuloksen manipulointiin.

TOP250-säännöt on kirjoitettu hyvässä uskossa, että kuskit haluaisivat ajaa mahdollisimman hyvällä tasolla ja vauhdillisesti oikeassa ryhmässä, mutta harmittavasti osa kuskeista ei näin toimi. Lajiryhmällä, valvojalla tai järjestävillä kerhoilla ei ole aikaa, eikä kiinnostusta koko ajan valvoa missä luokassa kukin ajaa. Myöskään laji ei kaipaa enää yhtään uutta nousupiste tai muuta monimutkaista systeemiä, jota ylläpitää ja valvoa.

Tässä vielä ohjetta missä ryhmässä kuljettajan kannattaa ajaa (yksilölliset poikkeukset tietysti).

A-ryhmä

A-luokitellut kuskit

TOP 10 Nuorten ja piikki SM-kuskit

B-ryhmä

Nuorten SM ja MX125 SM-kuskit sijoilta 10-20

Nopeimmat veteraanit ja seniorit

Entiset A-kuskit

C-ryhmä

Nopeammat veteraanit, seniorit ja naiset

Nuorten SM ja MX125 SM-kuskit sijoilta 21 ->

D-ryhmä

aloittelijat

hitaammat veteraanit ja naiset

KILPAILUJEN PALAUTEKYSELY

Moottoriliitto kerää aikaisempien vuosien tapaan palautetta motocrossin SM- ja Motocrossliigan-kilpailuista. Linkit palautekyselyihin löytyy alta.

SM-kilpailujen palautekysely:

https://q.surveypal.com/Palautekysely--SM-Motocross-2024/0

Motocrossliiga-kilpailujen palautekysely:

https://q.surveypal.com/Palautekysely--MX-Liiga-2024/0