Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi Circuit Racing SM-hopealle omissa luokissaan

29.8.2024

Kausi 2024 saatiin päätökseen Botniaringillä viikonloppuna vaihtelevassa kelissä. Torstaina ja perjantaina oli treenipäivät, lauantaina ajettiin aika-ajot sekä kisa 1. Sunnuntaina vielä warm-up ja kisa 2.

Teksti: Kallio Racing tiedote. Kuvat: Harjukuvat & Taina Nurmi

Superstock600-luokassa mestaruus oli jaossa useammalle kuljettajalle, loppujen lopuksi Lenni Klemetti voitti Suomen mestaruuden sunnuntaina sadekisassa, Rasmuksen ollessa kokonaispisteissä toisena.

Lauantain aika-ajoissa Rasmus sai 4. lähtöpaikan ja kisassa starttasi heti kärkeen. Valitettavasti vauhti ei ihan riittänyt pitämään kärkisijoja, maaliin tultiin sijalla 4. Sunnuntain kisa alkoi kuivalla kelillä ja jälleen startista Rasmus ampaisi kärkeen ja taisteli kiivaasti paikoista Lenni Klemetin ja Tuomas Kestin kanssa. 5. kierroksella kilpailu keskeytettiin sateen vuoksi ja uusintastartti tehtiin kaatosateessa. Lenni pääsi karkaamaan muilta ja Rasmus maalissa jälleen neljäntenä.

Rasmus Nurmi:

Perjantaina pyörään tuli pieni tekninen vika, etujarru meni jumiin mutkan jälkeen suoralla, joten kaaduin ja pyörään tuli toiselle kyljelle vaurioita. Pyörä saatiin korjattua ja pääsin jatkamaan treenejä.

Lauantain aika-ajoihin lähdin hakemaan paalupaikkaa, vauhti ei kuitenkaan nyt riittänyt, kuin neljänteen ruutuun.

Lauantain kilpailussa startti onnistui erittäin hyvin, ja nelosruudusta ensimmäiseen mutkaan ykkösenä. Ajoin kärjessä hetken, mutta en pysynyt kärjen vauhdissa, olin maalissa sijalla neljä.

Sunnuntaina fiilis oli hyvä ja meitä oli vielä neljä kuskia, kenellä oli mahdollisuus voittaa mestaruus ennen kauden viimeistä starttia. Startista taas neljännestä ruudusta piikkipaikalle, mielessä että nyt mennään eikä meinata. Kärkikahinoissa mentiin, kunnes 5. kierroksella kisa keskeytettiin sateen vuoksi. Uusintastartti, siinä lähtö onnistui myös hyvin ja hetken ajoin kärjen tuntumassa. Pikkuhiljaa kärki pääsi karkaamaan, enkä oikein saanut luottoa renkaisiin, maaliin tulin neljäntenä.

Kiitos kaudesta kaikille kannustajille, yhteistyökumppaneille, kilpakumppaneille, kisajärjestäjille ja erityisesti meidän tiimille! Suunnitelmissa on jatkaa ensi vuonna samassa luokassa.

Rasmuksella kausi starttasi hyvin, Motoparkissa voitto ja kakkossija ja Alastaroltakin tuli hieno kakkossija hyvällä ajolla. Kymiring ja Botniaring viikonloput oli vähän hankalampia ja näissä kisoissa Lenni pystyi olemaan vahvempi ja ajamaan mestariksi.

Superbike -luokassa nähtiin jännitystä loppuun asti. Eemeli Lahti varmisti Suomen mestaruuden jo lauantain kisassa, kakkospaikasta Niko kävi vielä taistelua Kenny Koskisen kanssa. Lauantain kilpailussa Niko oli maalissa kolmantena, käyden kovan kamppailun kakkossijasta koko kisan ajan Kennyn ja Peter Palorannan kanssa. Aleksi Hyvärisellä oli lauantaina jarruongelmia ja hän joutui keskeyttämään kisan. Sunnuntaina oli sadekisa myös Superbikeilla ja maaliin Niko tuli toisena, Aleksi 7:

Niko Lehtiranta:

Viimeinen SM-viikonloppu ajettu, torstai treenipäivän aikana raju kaatuminen ja otin itse osumaa, treenejä pääsin kuitenkin jatkamaan.

Aika-ajossa sain ajettua itselle toisen ruudun, ensimmäisessä lähdössä koko kisan kamppailua 2. paikasta, tästä jäi itselle 3. sija.

Toinen lähtö ajettiin sateessa, löysin hyvin rytmin sateella heti kisan alussa ja varmalla ajolla maaliin toisena. Haastava viikonloppu jälleen, en löytänyt itselle hyvää ajotuntumaa muuta kuin vasta viimeisessä lähdössä. Loppupisteissä jäätiin hopealle.

Ensimmäinen superbike kausi oli opettava ja nousujohteinen, nyt lisää ajokilometrejä isolla pyörällä. Suuret kiitokset tiimille ja sponsoreille.

Aleksi Hyvärinen:

Perjantain harjoituksissa saatiin omasta parasta aikaa parannettua ja pyörää säädettyä paremmaksi aika-ajoa varten.

Lauantain aika-ajoissa pystyin parantamaan omaa aikaani, vaikka ajaminen tuntui tosi vaikealta.

Kisassa ihan hyvä startti, pääsin porukkaan mukaan ajamaan kilpaa. Mutta kisan kolmannella kierroksella tekninen vika yllätti ja jouduin keskeyttämään siihen.

Sunnuntai aamun harjoituksissa testattiin pyörän toimivuus ja pyörähän toimi, kiitos siitä tiimille. Lauantain keskeytyksen takia jouduin lähtemään sunnuntain kisaan melko hänniltä, P15. Sain hyvän lähdön ja pääsin heti ajamaan porukan sekaan, kisan puolivälissä kaksi edellä olevaa kuskia pääsi karkuun minkä jälkeen sai ajella ruutulipulle ihan rauhassa sijalle 7. Sunnuntain kisaan olen tyytyväinen.

Alkukausi meni opetellessa pyörän kanssa. Tiimin kanssa päästiin tosi paljon treenaamaan, mikä toi luottamusta pyörään lisää. Ekat kisat haettiin vielä tuntumaa pyörään, mutta kaksi viimeistä kisaa ajettiin jo P7 sijoituksin, johon on hyvä lopettaa Superbiken ensimmäinen kisakausi.

Vesalle iso kiitos ajovinkeistä. Koko tiimille kiitokset tuesta ja treeniseurasta tältä kaudelta!

Kauden tuloksiin ollaan tyytyväisiä, Niko ja Aleksi ajoivat molemmat ensimmäistä kauttaan Superbikeissa ja kokemusta pyöriin on nyt saatu. Nyt täytyy vain yrittää ajaa mahdollisimman paljon, että opitaan ymmärtämään isoa pyörää paremmin. 

Nyt vain kovaa treeniä kaikille kuskeille ennen seuraavaa kauden alkua, niin ollaan valmiita, kun kausi 2025 starttaa!

Isot kiitokset kaikille meidän kuskeillemme, mekaanikoille, taustajoukoille, apulaisille, sponsoreille, sekä tietenkin kisajärjestäjille, talkooväelle ja valokuvaajille! Teitä ilman emme tätä voisi tehdä. Kiitos!