Roni Kytönen jälleen voittoon - Sipoon EM-Enduro paketissa

18.8.2024

Roni Kytönen jälleen voittoon

Tiedote 18.8.2024 | Suomen Moottoriliitto ry

Roni Kytönen jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kuittasi Sipoon EM-enduron toisenkin kisapäivän nimiinsä. Veteraaneissa suomalaiset dominoivat luokkaa.

Teksti: SiMK tiedotus. Kuvat: Jani Hovi / Xracing

Roni Kytönen jälleen voittoon

Sipoon EM-enduron toinen kisapäivä vietiin läpi aurinkoisessa säässä ja lauantaina tapaan paikalle oli saapunut suuri joukko katsojia. Tänäänkin katsojille tarjottiin juhlittavaa, kun Roni Kytönen ajoi jälleen yleiskilpailun voittoon. Kytönen avasi päivän kahdella pohja-ajalla, eikä antanut muille mahdollisuuksia voiton suhteen.

- Ajo kulki tänään hyvin oikeastaan koko päivän ajan. Ensimmäisen kierroksen extremetestillä sammutin pyörän ja menetin siinä muutaman sekunnin, mutta muuten ei ollut mitään ongelmia ajon osalta. Kilpailun lopussa käteni sen sijaan kipeytyi melkoisesti. Walesin MM-enduron jälkeen siihen tuli rasitusvamma, joka rupesi vaivaamaan taas kisan lopussa, Kytönen kertoi.

Yleiskilpailussa toiseksi ajoi tänään Daniel Mundell. Britti oli huomattavasti paremmassa vauhdissa kuin eilen ja jäi voitosta vain 27 sekuntia. Tsekin Matej Skuta oli yleiskilpailun kolmas, jääden kuusi sekuntia kakkossijasta. Ranskan Diego Haution oli neljäs ja Alex Walton viides.

Eemil Pohjola oli päivän toiseksi nopein suomalainen kuljettaja, ollen yleiskilpailussa seitsemäs. Samalla Pohjola kaasutteli E2-luokassa kolmanneksi.

Roni Kytönen

Veteraaneissa suomalaisjuhlaa

Youth-luokassa Juho Ahokas jatkoi taas hyviä suorituksia ja oli luokassaan kolmas. Junioreiden J1-luokassa saatiin podiumille kaksi kuljettajaa. Tiitus Enjala oli luokassa toinen, jääden 56 sekuntia voitosta. Albert Juhola paransi myös menoaan eilisestä ja oli kolmas.

Naisten luokassa voitto matkasi tänään Italiaan, kun Sara Traini ajoi voittoon. Mauricette Brisebard oli luokan toinen, jääden voitosta 37 sekuntia. Viivi-Maria Mäkinen ajoi tänäänkin hienosta podiumille, ollen kolmas. Mäkinen jäi voitosta reilut kolme minuuttia.

Senioreiden luokassa suomalaiset valloittivat kaikki paikat podiumilla. Marko Tarkkala ajoi luokan voittoon reilun minuutin erolla Juha Puotsaareen. Mika Karma oli kolmas, jääden vajaat kaksi minuuttia voitosta. Janne Mukkala täydensi suomalaismenestystä ja oli neljäs.

- Eilen oli hieman hankala päivä, kun kädet kramppasivat ja ajo oli sen takia vähän hankalaa. Tänään meno oli paljon parempaa ja päivä olikin helpompi. Reitti oli mielestäni hyvä ja maastokokeet sopivat minulle todella hyvin, Tarkkala kertoi.

Marko Tarkkala

Kilpailun täydelliset tulokset: https://kalkku.fi/tulokset/24/en/72/

Kilpailun järjestäjä ja lisätiedot:

Sipoon Moottorikerho ry

Öljytie 618

04130 Sipoo

yhteydenotot office@emenduro.fi

https://simk.fi

https://emenduro.fi

EM-sarjan kotisivu