Tampere Supercrossin juhlavuosi

15.8.2024

Suomen suurin ja ainoa supercrosskilpailu Tampere Supercross järjestetään tänä vuonna jo kymmenennen kerran. Tänä vuonna luvassa on juhlavuosi, joten meno on entistä kovempaa. Tapahtuman lipunmyynti on nyt käynnistynyt.

Teksti: Tampere Supercross tiedotus. Kuva: Antti Peltola

10. Tampere Supercross kaasutellaan 8.-9.11.2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, joka takaa parhaat puitteet hienolle kilpailulle. Juhlavuoden kunniaksi kilpailu viedään läpi täysin uudenlaisella kisaformaatilla, jossa illan aikana nähdään peräti kuusi finaalilähtöä.

Supercrossluokassa mukana nähdään Suomen kovimpia kuljettaja, jonka lisäksi tuttuun tyyliin paikalla on myös Amerikan huippuja, kuten myös Euroopan supercrosstähtiä. Perinteiset alkuerät jäävät luokan ohjelmasta pois ja niiden tilalla ajetaan kaksi sprintfinaalia. Näissä finaaleissa ratkaistaan lähtöjärjestys illan ratkaisevaan finaaliin, jonka tulosten mukaan jaetaan palkintorahat. Lisäksi kahden sprintfinaalin tulosten mukaan karsitaan kuljettajat myös kahteen jännittävään väliaikakisaan. Molemmat väliaikakisat ovat Tampereella täysin uusia, joten yleisöllä on paljon uutta nähtävää.

SX2-luokassa mukana on Suomen kovimmat nuoret kuljettajat, jotka nähdään tänä vuonna radalla kolmeen kertaan molempina iltoina.

Pikkujouluaika ja isänpäivä

Tampere Supercross käynnistää samalla myös pikkujouluajan ja vaikka kilpailut ovatkin molempina iltoina pääasia, niin monet ihmiset saapuvat paikalle viettämään myös pikkujouluja. Supercross-hallissa ja myös viereisessä Offroad Expo-hallissa on erilliset anniskelualueet, joihin perinteisesti pikkujoulujuhlijat kokoontuvat. Perinteisesti normaalissa katsomossa näkyy paljon perheitä, jotka saapuvat samalla juhlimaan sunnuntaina vietettävää isänpäivää.

Supercrossin lisäksi tänäkin vuonna järjestetään myös Offroad Expo -messut, jotka kokoavat paikalle alan toimijat. Normaaliin tapaan messut ovat kävijöille ilmaiset. Tapahtuman pysäköinti on myös ilmaista.

Lipunmyynti käyntiin

Viime vuonna supercrossin toinen kisapäivä myytiin loppuun jo kisaa edeltävällä viikolla ja myös perjantaina osalta tapahtuma oli lähes loppuun myyty. Tämän vuoden kilpailun lipunmyynti on avautunut juuri Ticketmasterin sivuilla.

- Yritimme saada lisäkapasiteettiä yleisölle tälle vuodelle, mutta emme siinä valitettavasti onnistuneet. Niinpä odotamme, että tapahtuma tulee olemaan tänäkin vuonna loppuunmyyty. VIP-lippujen myynti käynnistyi reilu viikko sitten, ja ne ovatkin käyneet kaupaksi todella hyvin. Normaaleiden lippujen myynti käynnistyi tänään ja nyt kannattaa olla nopea, jos haluaa päästä seuraamaan mahtavaa tapahtumaa, kilpailun promoottorin edustaja Jani Hovi kertoo.

 

Aikataulu perjantai 8.11.2024

Offroad Expo avautuu 14:00

Supercross avajaiset 18:30

Aikataulu lauantai 9.11.2024

Offroad Expo avautuu 12:00

Supercross avajaiset 17:00

Lisätiedot:

www.supercrosstampere.fi/

www.facebook.com/Tamperesupercross

www.instagram.com/supercross.fi/