Vesterinen toinen Alavudella

26.8.2024

Silve Racing KTM- kuljettaja Matias Vesterinen ajoin tänään toiseksi Alavudella motocrossin SM-osakilpailussa. Ruokolahtelainen Vesterinen epäonnistui tänään avauserässä, mutta ajoi hienosti toisen erän voittoon.

Teksti: Silve Racing tiedotus. Kuva: Xracing

Ensimmäisessä erässä KTM-kuljettaja oli lähdön jälkeen toisena, mutta sammutti pyörän radan alkuosassa ja tippui kuudenneksi. Hän onnistui jo nousemaan kolmanneksi, mutta sitten viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Vesterinen hämääntyi, kun edessä oleva kuljettaja alkoi tuulettamaan ja takaa tullut Alex Tapio pääsi ohitse. Siinä ruokolahtelaiselta karkasi myös päivän totaalin voiton. Toisessa erässä Vesterinen ampaisi lähdöstä kärkeen ja johti erää ruutulipulle asti, voittaen sen reilun viiden sekunnin erolla.

- Ensimmäisessä erässä, kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle, niin siinä oli kierroksella ohitettavien nippu ja edessä oleva kuljettaja alkoi tuulettamaan. Hämäännyin jotenkin ja luulin jo hetken erän päättyneen, kunnes Tapio kaarsi ohitse ja jatkoi kilpailua. Harmittava tilanne. Rata oli tänään haastavassa kunnossa ja aina, kun yritin lisätä vähän vauhtia, niin alkoi virheitä tulemaan. Olen kuitenkin lopulta päivään tyytyväinen, vaikka SM-pistejohto kaventuikin yhdellä pisteellä, Vesterinen kertoi.

Päivän voittoon ajoi Arttu Sihvonen ennen Vesteristä ja kolmanneksi tullutta Alex Tapiota. Silve Racingin toinen kuljettaja Jere Haavisto ei pystynyt osallistumaan Alavuden osakilpailuun Ruotsin MM-osakilpailussa tulleen jalkavamman vuoksi. SM-sarjassa Vesterinen johtaa Sihvosta nyt kuudella pisteellä, kun kaudesta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Heinolassa.